Markaryds spelmansstämma

Lördagen den 3 oktober 2020

Digital spelmanssafari i Markaryd

Markaryds spelmansstämma 2020 blev inställd men istället har du möjlighet att resa genom Markaryd IRL eller digitalt på en spelmanssafari. Möt spelmännen och spelkvinnorna, se platserna där de levt, verkat och slutligen funnit den sista vilan i denna rundtur över de senaste 200 åren av Markaryds musikhistoria.  Klicka på bilden nedan för att komma till spelmanssafarin.

Gör så här: På en dator kan du följa safarin med 20 kapitel. Med varje kapitel följer ljudexempel, bilder och en beskrivande text (du kan behöva scrolla i mittenfältet). Till höger har du en kartbild där kapitlets adress eller område är utmärkt. Spelmanssafarin finns även i appform, (du kan behöva installera både appen och den inbäddade kartappen).

Markaryds spelmansstämma 2020 är inställd. Tyvärr ser vi inte hur vi ska kunna genomföra stämman på ett säkert sätt för både publik och spelmän. I år vill vi inte tränga ihop 50 spelmän på samma scen.. Vi hoppas istället att vi syns på stämman 2021! För att inte stämmohelgen ska vandra obemärkt förbi kommer en digital spelmanssafari att publiceras lördagen den 3 oktober 2020.  

 Markaryds spelmansstämma firade nyligen 50 år! 
2020 byter stämman lokal för att ta plats i Markaryds nybyggda musikhus. Konsert, buskspel och workshops står på programmet.

Klicka på LADDA NER för att få noter på allspelslåtarna.

Kursen om spelmansböcker flyttas till 2021.

För dig som vill sova över i Markaryd finns flera fina alternativ.
Villa Linnéa, Stora hotellet och Ekebacken är tre alternativ.

Mat kan man äta på exempelvis Restaurang Perrongen, Asian Corner eller pizzeria Bolzano, den sistnämnda ligger granne med musikhuset.