Fatang

Uppländsk worldmusic

Fatang

Uppländsk worldmusic 

Henrik Eriksson - Nyckelharpa
Olle Bohm - Slagverk
Peter Rousu - gitarr/elbas


Fatang är och har varit stilbildande i sitt sätt att närma sig folkmusiken där dom hittat en gemensamhet i den gladlynta uppländska folkmusiken och orientalisk och afrikansk rytmik. Resultatet blir det omisskänliga, luftiga och jazziga soundet som bara är Fatang. 

Fatang har släppt 4 skivor

Fatang 2004 (5/5 Uppsala Nya Tidning, 4/5 Helsingborgs dagblad)
Walkie talkie 2006 (4/5 UNT 4/5 Helsingborgs dagblad)
Another trace 2007 (OJ)
IV 2015 (Lira)

Henrik Eriksson nyckelharpa

Henrik Eriksson är frontfiguren, eller som man kan säga, förgrunden och motivet i den målningen vi kallar Fatang. Han har lång erfarenhet av nyckelharpsspel både på scenen och undervisningssammanhang. Han spelstil är "krispig", precis och han har sin tradition efter bl.a. August Bohlin och Eric Sahlström,

Är världsmästare och riksspelman på nyckelharpa! Say no more.....

Peter Rousu gitarr/elbas

Peter Rousu är ackordmålaren som ger tillsammans med Olle ger nya perspektiv och ny betydelse till de traditionella melodierna. I arrangemangen strävar han efter det "ultimata riffet" eller den mest fulländade basstämman. Peter har ett förflutet som jazz- och rockmusiker. -Det märks!!!


Olle Bohm Slagverk

Olle Bohm har med sitt slagverksspel förnyat folkmusiken! Han plockar friskt från sitt bibliotek av klassiskt orkesterslagverk och afrotrumspel. Med ena foten i orkesterdiket och den andra i Afrikas savanner uppstår en unik musiker som kombinerar den bästa av världar! Är född och uppvuxen i folkmusikfamilj båda föräldrarna var med bl.a. i det gamla anrika Norrtälje Elitkapell.