Musik och Konserter

Solo - Duo - Trio - Evenemang

Fatang
Uppländsk världsmusik

Henrik Eriksson - Nyckelharpa
Olle Bohm - Slagverk
Peter Rousu - Gitarr/elbas

Fatang har spelat ihop i över 20 år och är en trio men rötterna fast förankrade i den uppländska traditionen med blicken ut i världen. Deras omisskänsligt lätta groove ihop med det optimistiska i den uppländska folkmusiken ger Fatang dess egna unika, luftiga och ljusa sound.


Supernova
Sörmländsk och norsk tradition

Patrik Andersson - Hardingfela/Fiol
Peter Rousu - Gitarr

Patrik Andersson är en eftertraktad dansspelman både i Sverige och i Europa. Hans betvingande rytmiskhet i kropp och instrument är något som kan virvla upp ett helt dansgolv! Peter har med sitt gitarrspel ett gemensamt sväng med Patrik, men också en inställning till spelandet som manar till det lekfulla och anarkistiska! 

Jeanett & Peter
Sirliga toner från Småland

Jeanett Walerholt Rousu - viola d'amore
Peter Rousu - gitarr

Jeanett & Peter har spelat ihop sen 1999. Om man är känslig för samspelet musiker emellan så är denna konstellation en upplevelse!
Att i över 20 år få leva ihop, repetera, spela in, konsertera ger musiken den en känsla av en sirlig ihopflätning av toner som livet självt! Den småländska traditionens skira tonspråk är basen för denna duo.


Markaryds spelmansstämma

Markaryds spelmansstämma äger rum första lördagen i oktober och är ett samarrangemang mellan Walrou music AB, Musik i syd, Bilda, Markaryds musikhus och Musiksällskapet.

Zorns folkmusik
Konstnärens liv i toner

Jeanett Walerholt Rousu - 
Viola d'amore/Saxofon, flöjter, kohorn
Peter Rousu - Gitarr
Malin Foxdal - Sång

En konsert där konstnären Anders Zorns skapande presenteras utifrån hans förhållande till den svenska folkmusiken, framförallt från Dalarna. Varje låt hänger samman med en tavla eller en anekdot från den kände konstnärens liv. 

Skivrelease augusti 2021.

Siljan Folk Trio
Musik från Dalarnas vidder

Peter Rousu - Gitarr
Stefan Ekedahl - Cello/Flöjter/Säckpipa
Jeanett Walerholt Rousu - Viola d'amore/Nyckelharpa

Denna förhållandevis nya trio har sin musikaliska hemvist i Rättvik. Dalarnas kraftfulla värme i tonspråket är i många hänseenden väldigt speciellt. Bandet utforskar både det typiska i musiken från Siljans-trakten men också det som finns gemensamt med musiken från Småland.