Peter Rousu

Gitarrist -Basist - Pedagog - Kompositör

Musikaliskt sett har ackorden varit det som fångat uppmärksamheten och ett av de tidigaste paralyserande musikaliska minnena var Jean-Michelle Jarre's "Oxygene". Denna skiva blev  startskottet för musiken som bärare av något större, -en annan större värld. Reggaen kom tidigt också i barndomen och Bob Marley's varma och lugna sväng var som en musikalisk fadersgestalt som gav känslan av att det ordnar sig. -Alltid. Dessa komponenter i det musikaliska DNA:t ledde vidare sen till jazzen och senare folkmusiken. 

Efter musikhögskolestudierna på KMH i mitten av 90-talet, där det blev en examen i jazz, elbas och pedagogik, har det spelats i nästan alla upptänkliga sammanhang. Mestadels som basist men mer och mer också som gitarrist. Som sessionmusiker, dvs som tillfällig inhoppare, har det kompats allt från Owe Thörnkvist, Carola, Åsa Jinder, Siw Malmqvist Uno Svenningson till att i egen regi (4string music - walrou music AB) ge ut skivor med sitt band Fatang (4 skivor) Supernova (1 skiva) till Jeanett & Peter (2 skivor). 

Som pedagog har Peter jobbat i över 20 år på gymnasier, folkhögskolor och med lärarfortbildning. Sen juni 2019 helt frilansansbasis.
Peter undervisar på elbas, folkmusik-gitarr, ensemble, folkmusik-improvisation, arrangering, notskrivningsprogram (Finale).

Som kompositör har Peter komponerat och arrangerat mer än 100 stycken musik som hittas bl.a. i samtliga projekt som Peter spelat in och gett ut. Det är inte förrän detta år 2020 som Peter går ut officiellt med att titulera sig också som kompositör då hans kompositioner börjat sprida sig av egen bärkraft.