Peter Rousu

Gitarrist -Basist - Pedagog - Kompositör

Efter musikhögskolestudierna på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i mitten av 90-talet, där Peter tog examen i jazz, elbas och pedagogik, har han spelat i nästan alla upptänkliga sammanhang. Mestadels som basist men också som gitarrist. 

Som frilans har han, i egen regi i företaget 4string music som senare blev Walrou music AB, gett ut skivor med sitt band Fatang (4 skivor), Supernova (1 skiva) och Jeanett & Peter (2 skivor) och Hanna Wiskari

Som pedagog har Peter jobbat i över 25 år på gymnasier, folkhögskolor och med lärarfortbildning. Sen juni 2019 helt på frilansansbasis.

Peter undervisar på elbas, folkmusik-gitarr, ensemble (Jazz, pop&rock och folkmusik), folkmusik-improvisation, komp och arrangering.

Som kompositör har Peter komponerat och arrangerat mer än 100 musikstycken, från jazz och folkmusik till klassiskt och sakral musik. De egna kompositionerna kan man höra i nästan alla CD-projekt som Peter spelat in och gett ut.


Undervisning

Instrumentallektioner

Peter ger lektioner på gitarr och elbas. Individuellt eller i grupp. IRL eller via Zoom.  

Du får jobba med melodispel, ackord, stämspel, komp, basgångar, teknik, rytmik, tajming och allt som gör dig till en bättre instrumentalist.

Ensemble

Vill ni utveckla ert ensemblespelande? Hur gör man stämmor, kompfigurer, improvisationer? Låt Peters mångåriga erfarenhet som bandledare, arrangör och coach guida er till nya musikaliska höjder.

Finale

Lär dig grunderna i notskrifts-programmet Finale. Enskilt eller i grupp. Du lär dig på 1-2 dagar att skriva ett enkelt arrangemang med ackord, melodi, motstämmor och låt-text.