Produkter till försäljning

CD - Notböcker - Workshops - Konserter

CD

Jeanett och Peter

Kraxasjön

Jeanett - viola damore
Peter - gitarr

Traditionell musik från Småland samt egna kompositioner i en smakfull blandning.

Pris: 150:-

Krokiga låtar

Jeanett - viola damore, fiol
Peter - gitarr


Gästmusiker:
Marika Bjärnborg - fiol,
Simon Persson - fiol, 
Bernhard Ljunggren - fiol

Musik från Markaryd.

Pris: 50:-

Zorns folkmusik

Release augusti 2021

Jeanett - fiol, viola d'amore, sopransaxofon, kohorn, spilåpipa

Peter - gitarrer, elbas, kontrabas, tramporgel

Hugo Rousu - tramporgel

Henrik Eriksson - nyckelharpa, moraharpa

Malin Foxdal - sång, kulning

Kraxasjön DT
Folkmusik Betyg: 5/5 
Till rytmiska polskor i flygande dur och småländska visor så vackert vemodiga att man sitter trollbunden ska läggas några egenskrivna låtar av verklig klass. Materialet på den här skivan är vägt på guldvåg och mer konstfullt kunde det inte ha framförts.Det lönar sig att ge en produktion lång tid. Det har tagit fyra år att spela in Kraxasjön (en sjö utanför Markaryd) och det märks att Jeanett och Peter Rousu har haft ett rikt material att ösa ur. Inspelningarna är gjorda utan pålägg hemma i PerOlsgården i Vikarbyn. Mystiken skapar de med Jeanetts viola d´amore, byggd av Anders Norudde från Hedningarna, känsligt uppbackad av Peters akustiska gitarrer. På vissa ställen skapar han extra djup i musiken med bastoner frambringade med hjälp av en oktavpedal. Instrumentklangerna ger en förtätad ljudbild med barockkänsla, vilket också är ett medvetet grepp. Den småländska folkmusiken, lika mytomspunnen som Siljanbygdens, lär ha influerats av renässans- och barockmusik.

Efter femton års musicerande är Peter och Jeanett en oerhört samspelt duo och trots den enhetliga instrumenteringen blir den här skivan aldrig enformig att lyssna på. Utan att ge sig in på några alltför djärva experiment går de dessutom över genregränserna här och var.

Titelspåret presenterar de själva som folkimpressionism. Där slår Jeanett an ett tema på fiolen som sitter som gjutet och som Peter backar upp med en sinnrik kompfigur som ger associationer till folkrock. I bakgrunden sjunger fåglarna vid Kraxasjön.

Fatang

Fatang

Fatang's första kritikerrosade CD som släpptes 2004. I samarbete med det amerikanska skivbolaget RPM music. 

SLUSÅLD!

Walkie talkie

Spelades in under 3 dagar i en sommarstuga på Östgötaslätten 2006. 4/5 HD

Pris 150:-

Another trace

Storbandsledaren Magnus Ericsson fick idén att klä upp Fatang's musik i storbandsdräkt. 2006 var det premiär och skivsläpp.  

Pris 150:

IV

2015 släppte Fatang sitt fjärde album. Många kompositioner och låtar som legat i träda fick äntligen spelas in. Gästmusiker Hanna Wiskari Griffiths, Anna Bohm och Patrik Andersson.

Pris 160:- (Inkl ett planterat träd i Vi-skogen.)

Recensioner

IV Lira "....Från första trumslaget i första takten på första låten finns det där, ett oemotståndligt beat som fortplantar sig genom hela skivan och lämnar en saknad efter sig som bara mättas av att börja lyssna om från början...."

Another trace OJ "...när trion Fatang och Linköping Jazz Orchestra möts blir det någonting nytt. En nyckelharpa som spelar första fiolen till ett storband är originellt...."

Walkie talkie UNT 4/5 "...här finns drag av boogie, ja även lite reggae, men också mer eteriska stämningar i några avslutande lugnare nummer. Det är världsmusik från Uppland, nyskapande och fräscht av Fatang...."

Fatang UNT 5/5 ".... jag tvekar inte att sätta högsta betyg för Fatangs lyckosamma mix av uppländsk tradition, exotiska slagverk och jazzrytmer. Med en gång framtonar Fatang som en grupp med egen klangkaraktär och identitet. Hör bara hur trion lägger ett luftigt gungande latinkomp till Karl den XII vals, efter Gås-Anders med Olle Bohms handtrummor, Peter Rousus lätta fusionspel på elbasen bakom Henrik Erikssons känsliga, silvriga ton på harpan. Det är magnifikt, uppländsk musik på ett helt nytt sätt...."

4/5 Winnie Gravlund Helsingborgs DagbladHD 4/5 "...Det är Henrik Erikssons briljanta nyckelharpsspel som utgör grunden i Fatangs musik. Men så kommer Olle Bohms slagverk och Peter Rousus gitarr och bas och plötsligt händer något nytt...."

Supernova

Supernova

2015. Sörmländsk och norsk folkmusik med Patrik Andersson och Peter Rousu. 

Pris 160:- (inkl. ett planterat träd i Vi-skogen)

NOTBÖCKER

Krokiga låtar och rakryggade spelmän från Markaryd
av Jeanett Walerholt Rousu

Låtar, musikhistoria och spelmän från Markaryd, Småland.

Pris: 350:- inklusive CD.

Zorns folkmusik
av Jeanett Walerholt Rousu

Musiken runt konstnären Anders Zorn. Vilka låtar lyssnade han till och uppskattade mest?

Pris: 300:- inklusive CD

Upp min Duva
En folkmusikmässa

Text och musik: Jeanett W Rousu
Arrangemang: Peter Rousu

Mässan är skriven för 4-stämmig kör och folkmusikensemble. 
- Partitur - Kör - Ensemble

Pris: Kontakta oss för prisuppgift.

Workshops

Ensemble

Vill ni utveckla ert ensemblespelande? Hur gör man stämmor, kompfigurer, improvisationer? Låt Peters mångåriga erfarenhet som bandledare, arrangör och coach guida er till nya musikaliska höjder.

Finale

Lär dig grunderna i notskrifts-programmet Finale. Enskilt eller i grupp. Du lär dig på 1-2 dagar att skriva ett enkelt arrangemang med ackord, melodi, motstämmor och låt-text.

Instrumentallektioner

Peter ger lektioner på både gitarr och elbas. Individuellt och i grupp.  

Boka

För att boka konsert med Jeanett & Peter, Fatang, Supernova och Siljan folk trio ring Peter +46 (0) 706 95 35 45 eller maila peter.rousu@gmail.com